Прихваћена пријава за присуствовање 6. Конференцији за глобалну борбу против антисемитизма (19-21. март) допринела је остварењу раније планиране службене посете Јад Вашему, најпознатијем меморијалном комплексу кад је реч о жртвама ратова. Програм посете тој институцији разрађен је са епископом славонским Јованом Ћулибрком, председником Управног одбора Музеја жртава геноцида (као и Комисије за Јасеновац Светог архијерејског сабора Српске православне цркве и Комисије за Старо сајмиште).

001 24 03 2018

Конференција је започела регистрацијом и потписивањем на паноу. У паузама између седница и панела било је случајних сусрета са познаницима.

Посета Јад Вашему била је веома вредна из мноштва разлога. Епископ Јован и ја посетили смо најважније организационе целина (Библиотека, Архив, Институт) и разговарали са руководиоцима о могућностима будуће сарадње од обостране користи. Круна свега, може се казати, био је састанак са директором Одељења за међународне односе. Том приликом уз епископа и мене били су и највиши представници Амбасаде Републике Србије у Израелу.

004 24 03 2018

Слободно време искористио сам да посетим знаменитости Старог града (храм Гроба Господњег, Голгота, Гетсимански врт и друга места). Посебно истичем сусрете са неколицином становника Јерусалима, који су протеклих година оставили трага у дневнику догађаја Музеја жртава геноцида.

007 24 03 2018

 

ФОТО ПРИЛОГ

 

baner prezentacija

ПРАТИТЕ НАС!

joomla social media module

Спољне везе

Spoljne_Veze  

centar-za-istrazivanjebanjaluka

Facebook