24 09 2018 001На позив Историјског музеја града Кракова за присуство на конференцији Sites of memory and Oblivion. The Present. The Future Музеј жртава геноцида послао је музејског саветника др Драгана Цветковића. Конференција је одржана у оквиру манифестације „12 дана сећања на жртве Гестапоа“, која је обухватала више комеморативних и музеалских дагађаја у граду.

У раду Међународне конференције ушествовали су представници пет земаља (Пољска, Литванија, Украјина, Италија и Србија), као и посматрачи из више међународних организација.

На конференцији су разматране теме везане за меморијализацију места страдања сагледаваних из више углова, са посебним нагласком на коришћење савремених технологија као што су дигиталне форме, интернет презентације и тд.

24 09 2018

Драган Цветковић је кроз излагање Sajmište - a place of memories on the German concentration camp. Numerical determination and quantitative analysis of Jewish victims упознао присутне са достигнућима Музеја жртава геноцида у дигиталној обради података о страдалима и могућностима добијања аналитичких података на примеру страдалих Јевреја у логору Земун (Старо сајмиште).

У оквиру конференције органозована је посета концентрационом логору Аушвиц.

baner prezentacija

ПРАТИТЕ НАС!

joomla social media module

Спољне везе

Spoljne_Veze  

centar-za-istrazivanjebanjaluka

Facebook