2

Поводом обележавања стогодишњице Првог светског рата, Архив Војводине организовао је Треће међународно саветовање у оквиру мултимедијалног вишегодишњег пројекта „Време – сећање – идентитет – архив“, под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије. Скуп је одржан 27. и 28. октобра 2016. године у Новом Саду. Тема овогодишњег скупа је била Елите у Великом рату.

На скупу је представљено више од четрдесет научних, стручних и прегледних радова на ову тему из земље и иностранства. Циљ саветовања је да се у једном конкретном историјском тренутку и одређеној граничној области сагледа учешће и улога племства, буржоазије, велепоседника, имућних грађана и познатих личности у ратним условима током Првог светског рата како на територији тадашње Србије, тако и земљама у њеном окружењу.

Историчари, Милош Дамјановић, студент докторских студија на Универзитету у Приштини, са седиштем у Косовској Митровици и Бојан Ђокић, стручни сарадник Музеја жртава геноцида, представили су коауторски рад „Рабини Краљевине Србије током Првог светског рата“.

3 

baner prezentacija

ПРАТИТЕ НАС!

joomla social media module

Спољне везе

Spoljne_Veze  

centar-za-istrazivanjebanjaluka

Facebook