20161214 11

На основу протокола о сарадњи Архива Српске православне цркве и Музеја жртава геноцида и договора са Архивом Републике Српске, поводом 75-годишњице почетка великих злочина над српским народом у Независној Држави Хрватској, припремљени су пригодна изложба „Епархија бањалучка 1941–1945 – Мучеништво српске православне цркве у Босанској Крајини“ и зборник докумената Свједочење о затирању – Прилози за историју страдања Срба Епархије бањалучке 1941. године.

Свечано отварање изложбе обављено је у Банском двору у присуству више од стотину грађана, махом млађих, угледних представника јавног, политичког, научног, верског и културног живота Бањалуке. Говорили су мр Бојан Стојнић, директор Архива Републике Српске, мр Радован Пилиповић, директор Архива Српске православне цркве, др Вељко Ђурић Мишина, в. д. директора Музеја жртава геноцида, и Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке.

За изложбу је већ исказано интересовање па има наговештаја да ће после Бање Луке бити приказивана у Козарској Дубици, Приједору, Градишци и још неколико места у Српској.

ВИДЕО ПРИЛОГ

.be

ГАЛЕРИЈА

baner prezentacija

ПРАТИТЕ НАС!

joomla social media module

Спољне везе

Spoljne_Veze  

centar-za-istrazivanjebanjaluka

Facebook