02 19 12 2017

Сам наслов књиге ма Немање Девића Смедеревски крај у Другом светском рату – жртверата, која је 2016. године објављена у оквиру издавачке делатности Музеја жртава геноцида, приморао нас је да она буде представљена јавности у том крају. Започели смо у Паланци 16. децембра у Народном музеју на првој трибини планиране серије „Српска страдања у 20. веку“, пред око 70 посетилаца. Трибину је отворио Стеван Мартиновић, директор Народног музеја, потом је у име издавача говорио др Вељко Ђурић Мишина, представивши досадашње активности Музеја жртава геноцида и планове за наредне године.

Нагласио је намеру Музеја да окупи екипу младих историчара, да их на разне начине помогне у њиховом научном и стручном усавршавању и у скорој будућности укључи у вишегодишње научно-истраживачке пројекте. Ма Бојан Арбутина је говорио о свом искуству у малом истраживачком пројекту о судбини три села на Банији у Независној Држави Хрватској 1941–1945. године,

04 19 12 2017

Аутор ма Немања Девић представио је своје дело испричавши како је текло његово истраживање, поменуо проблеме током рада и трагања за издавачем, а излагање закључио резултатима.

На крају је и присутна публика добила право да пита за разјашњење одређених недоумица и непознаница из садржаја књиге.  

06 19 12 2017

baner prezentacija

ПРАТИТЕ НАС!

joomla social media module

Спољне везе

Spoljne_Veze  

centar-za-istrazivanjebanjaluka

Facebook