Јад Вашем, Јерусалим: 3-11. децембар 2017.

011 20171207

Готово дводеценијска сарадња Музеја жртава геноцида и Меморијалног музеја „Yad Vashem“ резултирала је новим позивом госпође Richelle Budd Caplan, директора за Европу Међународне школе за студије Холокауста, за присуство стручном семинару у Јерусалиму.

012 20171205

Из Србије је било нешто више од двадесетак особа, архивисти и музеалци (из Војног архива, Народне библиотеке Србије, Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“, Историјског архива Београда, Архива Војводине, Историјског архив града Новог Сада), међу којима и пет радника Музеја жртава геноцида: Јасмина Димитријевић, Јасмина Тутуновић – Трифунов, Гордана Шеатовић, Драган Цветковић и Ненад Антонијевић.

Семинар је трајао од 3. до 11 децембра 2017.

Нови Сад, Историјски архив града Новог Сада: 22. фебруар 2018.

У организацији Историјског архива града Новог Сада и мреже Тераформинг одржан је једнодневни семинар под називом: „Библиотеке, архиви и култура сећања у савременој едукацији о Холокаусту“.

013 20171207

Истог дана отворена је и изложба Јад Вашема „Како је то људски било могуће“. Oдржана je и стручна радионица „Истраживање докумената – обликовање сећања“ на енглеском језику. На скупу су говорили: др Петар Ђурђев, директор Историјског архива града Новог Сада, Јелена Ђорђевић - Перц из Градске народне библиотеке „Жарко Зрењанин“ из Зрењанина, Мишко Станишић из мреже Тераформинг, др Аким Јах из организације ITS (International tracing service) из Немачке, Сара Пећанац и др Маша Јонин из Архива Јад Вашем из Јерусалима. У првом делу рада представници неколико институција (архива, библиотека, музеја) из Београда, Новог Сада, Суботице, Зрењанина, говорили су о својим утисцима и искуствима са Семинара за архивисте и библиотекаре из Србије, који је одржан у Јад Вашему у Јерусалиму, од 4. до 10. децембра 2017. године.

021 20180222

На скупу у Новом Саду су учествовали радници Музеја жртава геноцида: Јасмина Димитријевић, Јасмина Тутуновић – Трифунов, Гордана Шеатовић и Ненад Антонијевић, који је говорио као представник Музеја.

022 20180222

 

 

baner prezentacija

ПРАТИТЕ НАС!

joomla social media module

Спољне везе

Spoljne_Veze  

centar-za-istrazivanjebanjaluka

Facebook