У оквиру Петровданских свечаности у Рудом, у Свечаној сали Дома културе, отворена је изложба „Белези великих злочина“ Музеја жртава геноцида. Отварању изложбе присуствовали су стручни сарадници Музеја жртава геноцида, историчари Стефан Радојковић и Бојан Арбутина, који су се обратили присутнима говорећи о поставци изложбе и о раду, активностима, циљевима и даљим плановима.

10-07-2019-002

У оквиру изложбе представљена је и књига „Усташки злочин у Старом Броду код Вишеграда 1942 – у свијетлу њемачких докумената“, историчара Предрага Остојића, која говори о једном сегменту усташких злочина почињених на простору Босне и Херцеговине у периоду од 1941. до 1945. године.

На самоме крају, представници Музеја жртава геноцида уручили су домаћинима многобројна музејска издања као знак захвалности за гостопримство, док је Музеј жртава геноцида удостојен захвалницом општине Рудо и ЈУ ЦКПД „Просвјета“ за учешће на манифестацији Петровданске свечаности, коју је представницима Музеја жртава геноцида уручио Илија Лучић, директор ЈУ ЦКПД „Просвјета“.

10-07-2019-003

Отварањем изложбе у још једном граду Републике Српске наставља се јачање сарадње Музеја жртава геноцида и српских институција културе у Републици Српској, док је добијена захвалница потврда за предани рад Музеја жртава геноцида и обавеза да се са таквим радом настави.

10-07-2019-004

 

baner prezentacija

ПРАТИТЕ НАС!

joomla social media module

Спољне везе

Spoljne_Veze  

centar-za-istrazivanjebanjaluka

Facebook