07-08-2019-001

Тачно у подне, када су се огласила црквена звона са Храма Светог Николе у Кикинди, у знак сећања на избегла и прогнана лица из Републике Српске Крајине, у галерији Културног центра у Кикинди отворена је изложба „Српска деца у ратовима 1990–1999.“ у организацији Музеја жртава геноцида из Београда, Српских ратних ветерана Кикинда и Културног центра Кикинда.

07-08-2019-002

У име Музеја жртава геноцида присутним гостима су се обратили историчари Стефан Радојковић и Бојан Арбутина.

Стефан Радојковић је за локалне медије истакао значај институционалног памћења наших страдања и неопходност рада као јединог релевантног у домаћим и светским научним оквирима, Додао је да је изложба „Српска деца у ратовима 1990–1999.“ пример како се на достојан начин сећамо наших невиних жртава из последње деценије двадесетог века.

Бојан Арбутина упознао је присутне посетиоце о раду, активностима, плановима и циљевима Музеја жртава геноцида, захвалио се домаћинима на гостопримљивости и позвао присутне да доведу суграђане на изложбу и тиме одрже живо сећање на наше недужне страдалнике.

Испред Српских ратних ветерана Кикинда присутнима се обратио Владимир Радојчић, док се Миодраг Булајић обратио присутнима испред Градске управе. Отварање изложбе у Кикинди је потврда дугогодишње плодотворне сарадње коју Музеј жртава геноцида негује са Српским ратним ветеранима из Кикинде.

baner prezentacija

ПРАТИТЕ НАС!

joomla social media module

Спољне везе

Spoljne_Veze  

centar-za-istrazivanjebanjaluka

Facebook